Gunning Groboscoop :  Het college heeft groen licht gegeven voor de gunning van de opdracht “VORMGEVEN EN DRUKKEN VAN DE GROBOSCOOP”, het tweemaandelijks informatieblad van de gemeente. Midden september werden vijf firma’s hiervoor gecontacteerd. Drie daarvan dienden een gekwalificeerde offerte in, twee voldeden niet aan de criteria. De opdracht wordt gegund aan de meest voordelige regelmatige bieder, zijnde Grafisch Buro Maes, voor de prijs van 3.641,42 euro (incl. BTW) per editie.

Het is de bedoeling van schepen van communicatie Vincent Van Genechten om op korte termijn met Maes samen te zitten om de huidige opmaak van de Groboscoop grondig onder de loep te nemen. Er zijn namelijk heel wat redactionele kansen die men op dit moment mist. Onder andere een vernieuwde bladschikking (niet alles horizontaal) is een absolute must.

Conceptnota Industrieweg

Het college heeft kennis genomen van de conceptnota van IOK omtrent het mobiliteitsvraagstuk op de Industrieweg. Daarbij werd de verlenging van het fietspad als prioriteit naar voor geschoven, alsook de aanpak van de hoge snelheid van de vrachtwagens. Het college heeft voor dit laatste het scenario ‘bottleneck slim verkeer’ als voorkeur aangeduid. Dit houdt in dat er gewerkt wordt met slimme lichten onder de brug van de E313 en snelheidsremmers op de Industrieweg.

Betaling wegmarkeringen

Er werden de afgelopen maanden nieuwe wegmarkeringen aangebracht in de volgende straten: Albertkanaalstraat, Bergstraat, Boudewijnstraat, Dorp, Herenthoutse steenweg, Leopoldstraat en Schransstraat. Deze hebben de gemeente uiteindelijk 10.834,72 euro (incl. BTW) gekost.

 Opdracht skateterrein Grobbendonk

Er werd door het college goedkeuring gegeven om de opdracht “LEVEREN EN PLAATSEN VAN MINIRAMP-HALFPIPE SKATETERREIN GROBBENDONK” uit te schrijven. Er werden drie firma’s gecontacteerd om een offerte in te dienen. Zij hebben hiervoor tijd tot uiterlijk 29 november. De raming voor deze opdracht bedraagt 32.500 euro (incl. BTW).

Aanpassing geboortepremie

Op dit moment krijgen ouders een geboortepremie van 25 euro voor het eerste kind. Dit bedrag wordt telkens verhoogd met 12,5 euro per bijkomend kind. In het kader van administratieve vereenvoudiging heeft het college geopteerd voor een uniform bedrag van 30 euro per kind. In 2012 werden er overigens 83 kinderen geboren in onze gemeente.

Sportsubsidies 2012

De sportsubsidies 2012 werden verdeeld. Er dienden 18 sportverenigingen een subsidiedossier in, waarvan er 7 ook een dossier indienden voor impulssubsidies (jeugd). Het grootste bedrag werd uitgekeerd aan Bovoc (4257,65 euro), gevolgd door De Pluim (3822,79 euro) en KFC Grobbendonk (3659,98 euro). Bij de impulssubsidies ging het grootste bedrag naar De Pluim (2758,39 euro).

Nieuwjaarsgroet

Er zal 0,50 euro gegeven worden aan alle kinderen die op 31 december een nieuwjaarsgroet komen brengen aan het gemeentehuis in Grobbendonk. Er wordt nagedacht om ook in Bouwel een zangplaats te voorzien maar daarover bestaat nog geen consensus. Het is niet eenvoudig om dit op deze datum praktisch geregeld te krijgen.